Zalm met tahin-kruidenkorst en zoete aardappelpuree

Hoofdgerecht – vis – 2 personen

Ingrediënten:

Voor de zalmVoor de tahin dressingVoor de kruidenkorst
250 – 300 g zalmfilet2 el tahin25 g amandelen
1 el olijfoliecitroensap½ rode ui
 Gemalen komijn4 takjes koriander
 1 teentje knoflook4 takjes munt
Garnering: 2 el granaatappelpitjes ½ rode peper

Benodigdheden:

snijplankknoflookpers
bakplaat met bakpapierkoekenpan
mengbeker / mengkom
  1. Haal de zalm 20 minuten van tevoren uit de koelkast. Dep de zalm droog, wrijf in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de grill op een bakplaat met bakpapier.
    Verwarm de oven op de hoogste grill stand.

  2. Doe de tahin met een mespunt gemalen komijn in een hoge mengbeker. Pel de knoflook erboven uit en pureer tot een dikke, gladde dressing. Verdun met citroensap en water. Proef!

  3. Verwarm een droge koekenpan en rooster de amandelen tot ze licht kleuren. Schep de amandelen in een kom. Pel en snipper de rode ui, hak de kruiden en rode peper fijn. Vermeng de gehakte kruiden en de gehakte peper met de amandelen.

  4. Zet de zalm 6 tot 8 onder de grill tot de vis net gaar is. Leg de zalm op een verwarmd bord. Besmeer met de tahin en verdeel de kruiden eroverheen.

Zoete aardappelpuree

Bijgerecht – vegetarisch – 2 personen

Ingrediënten:

2 zoete aardappelen5 takjes koriander
olijfolie3 takjes basilicum
1 limoen 

Benodigdheden:

bakplaat met bakpapiermes
snijplank
  1. Verwarm de oven op 200 °C. Was en halveer de zoete aardappelen in de lengte. Besmeer ze met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg de aardappelen met het snijvlak naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
    Rooster de zoete aardappelen 35 minuten in de oven.

  2. Rasp de helft van de schil van de limoen en doe deze in een kommetje. Hak de kruiden fijn en roer deze met het sap van ½ limoen en 3 el olijfolie door de limoenrasp tot een dressing.

  3. Haal de aardappelen uit de oven. Schep het binnenste van de aardappelen in een kom en prak deze fijn. Roer de dressing door de zoete aardappelpuree. Houd de puree warm in de oven.
  4. Zet de bakplaat met de aardappelschillen terug in de oven en rooster deze tot ze knapperig zijn.
  5. Serveer de schillen met de zoete aardappelpuree

Plaats een reactie