Vlaamse karbonades

hoofdgerecht – vlees – 2 personen

Ingrediënten:

2 schouderkarbonadesboter
1 plakje ontbijtkoek½ fles donker bier
½ pot zilveruitjes1 laurierblaadje

Benodigdheden:

braadpanspatel
vleesplank
  1. Laat de karbonades en het bier 15 minuten op kamertemperatuur komen. Bestrooi de karbonades met zout en peper. Verkruimel de ontbijtkoek..

  2. Verwarm 2 el boter in een braadpan. Leg de karbonades, als het schuim wegtrekt, in de pan en bak de karbonades aan beide kanten op halfhoog vuur bruin.

  3. Schenk het bier langs de rand in de pan. Voeg de zilveruitjes, laurier en ontbijtkoek toe. Breng tegen de kook aan. Laat de karbonades op stand 2 – 3 in 30 minuten met de deksel op de pan gaar.

Plaats een reactie