vegetarisch – 2 personen – oven
Ingrediënten:
2 (vlees)tomaten | 2 takjes platte peterselie |
125 g ricotta ( ½ kuipje) | 2 takjes dille |
1 limoen | 50 g Parmezaanse kaas (geraspt) |
3 takjes basilicum | pesto |
Benodigdheden
snijplank | mengkom |
groentemes | rasp |
theelepel | lepel |
keukenpapier | ovenschaal, ingevet |
schaaltje |
- Verwarm de oven op 200 °C. Snijd het kapje van de tomaten en hol ze voorzichtig uit met een theelepel. Laat de tomaten ondersteboven uitlekken op keukenpapier. Bewaar het tomatenvruchtvlees.
- Doe de ricotta in een kom. Was en droog de limoen en rasp de groene schil boven de ricotta.
Was de kruiden en hak ze fijn. Meng de kruiden met de Parmezaanse kaas door de ricotta. Maak op smaak met zout en peper en vul de tomaten met het ricottamengsel. - Zet de tomaten in een ingevette ovenschaal en laat de tomaten in 20 minuten in de oven gaar worden.
- Serveer de tomaten bijvoorbeeld met gebakken orzo met spinazie.