Tagliatelle met vis en zeekraal

hoofdgerecht – vis – 2 personen

Ingrediënten:

100 g snijbonen100 ml room
½ of kleine ui200 g visfilet zonder vel
2 el fijngehakte dille + extra voor garnering150 g tagliatelle
100 g gemengde paddenstoelenolijfolie
1 el boter50 g zeekraal
50 ml droge, witte wijn 

Benodigdheden:

vergiet of zeefkoekenpan
(schil) – en hakmesschenkkan
kookpanwok
snijplank
  1. Was de snijbonen. Verwijder de punten en snijd de snijbonen in lange, dunne repen. Breng in een kookpan water aan de kook en kook de snijbonen beetgaar (5 – 7 minuten). Giet af in een zeef en spoel de snijbonen koud. Zet apart.

  2. Pel en snipper de sjalot. Was en hak de kruiden fijn. Maak de paddenstoelen schoon en halveer of snijd in kwarten.

  3. Verwarm 1 el olijfolie in de koekenpan en roerbak de paddenstoelen 5 minuten op hoog vuur. Zet apart en bewaar de pan.

  4. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan. Fruit de sjalot op laag vuur, laat de sjalot niet kleuren. Schenk de wijn erbij en laat tot de helft inkoken.

  5. Schenk de room bij de wijn en breng aan de kook. Laat 2 minuten op laag vuur koken. Snijd de vis in stukken en bestrooi met peper. Leg de stukken vis met de gehakte dille in de saus en stoof de vis in 5 minuten gaar.

  6. Breng in een kookpan water met zout aan de kook en kook de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing gaar. Verhit 1 el olijfolie in de wok en roerbak de zeekraal 1 minuut. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak kort tot de warm zijn.

  7. Giet de tagliatelle af. Meng de tagliatelle met de snijbonen door het zeekraal/paddenstoelenmengsel. Warm goed door en maak op smaak met zout en peper.

  8. Verdeel de pasta met de groenten over 2 warme borden. Schep de vis met de kruidenroomsaus erover. Garneer met een takje dille.

Plaats een reactie