hoofdgerecht – vis – 2 personen
Ingrediënten:
100 g snijbonen | 100 ml room |
½ of kleine ui | 200 g visfilet zonder vel |
2 el fijngehakte dille + extra voor garnering | 150 g tagliatelle |
100 g gemengde paddenstoelen | olijfolie |
1 el boter | 50 g zeekraal |
50 ml droge, witte wijn |
Benodigdheden:
vergiet of zeef | koekenpan |
(schil) – en hakmes | schenkkan |
kookpan | wok |
snijplank |
- Was de snijbonen. Verwijder de punten en snijd de snijbonen in lange, dunne repen. Breng in een kookpan water aan de kook en kook de snijbonen beetgaar (5 – 7 minuten). Giet af in een zeef en spoel de snijbonen koud. Zet apart.
- Pel en snipper de sjalot. Was en hak de kruiden fijn. Maak de paddenstoelen schoon en halveer of snijd in kwarten.
- Verwarm 1 el olijfolie in de koekenpan en roerbak de paddenstoelen 5 minuten op hoog vuur. Zet apart en bewaar de pan.
- Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan. Fruit de sjalot op laag vuur, laat de sjalot niet kleuren. Schenk de wijn erbij en laat tot de helft inkoken.
- Schenk de room bij de wijn en breng aan de kook. Laat 2 minuten op laag vuur koken. Snijd de vis in stukken en bestrooi met peper. Leg de stukken vis met de gehakte dille in de saus en stoof de vis in 5 minuten gaar.
- Breng in een kookpan water met zout aan de kook en kook de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing gaar. Verhit 1 el olijfolie in de wok en roerbak de zeekraal 1 minuut. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak kort tot de warm zijn.
- Giet de tagliatelle af. Meng de tagliatelle met de snijbonen door het zeekraal/paddenstoelenmengsel. Warm goed door en maak op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pasta met de groenten over 2 warme borden. Schep de vis met de kruidenroomsaus erover. Garneer met een takje dille.