Stamppot van zoete aardappel en pastinaak

In de herfst en winter eet ik graag de groenten van het seizoen Een steeds populairder wordende wintergroente is pastinaak. Dat deze witte ‘winterwortel’ steeds populairder wordt is maar goed ook, aangezien pastinaak tot de categorie ‘vergeten groenten’ behoort. Door de pastinaak met zoete aardappel te combineren krijg je een heerlijke stamppot. Serveer samen met de stoofschotel van kip en chorizo en verras je gasten met dit heerlijke hoofdgerecht!

Pastinaak - Stamppot zoete aardappel pastinaak

Ingrediënten

2 uien1 pastinaak ( of ½ grote)
1 teentje knoflook1 el olijfolie
1 aardappelZout, peper
1 zoete aardappelBoter

Benodigdheden

SnijplankSchilmes
Braadpan

Bereidingswijze

  1. Start met het pellen van de uien en de knoflook. Snijd de uien in ringen. Schil de aardappelen en de pastinaak. Snijd de groenten in even grote stukken.
  2. Verwarm olijfolie in een braadpan en fruit de uienringen enkele minuten. Pers de knoflook erboven uit en fruit deze even mee. Voeg de aardappelen, groenten en 1 dl water toe. Laat 20 min. koken tot de groenten gaar zijn.
  3. Giet af en stamp de aardappelen met de pastinaak tot een stamppot. Maak op smaak met zout, peper en evt. klontje boter.

Het recept voor een stoofschotel met kip en chorizo vind je hier.

Eet smakelijk!

kip stoofschotel met chorizo

 

1 gedachte over “Stamppot van zoete aardappel en pastinaak”

Plaats een reactie