Salade met Italiaanse vleeswaren

voorgerecht – 2 personen – vis

Ingrediënten:

150 g sperziebonen(evt. melk om te ontzouten)
Azijn (om ei te koken)1 el pesto
1 ei1 el olijfolie
10 kerstomaatjesPlakjes Italiaanse vleeswaren (Parmaham, mortadella, salami)
2 á 3 ansjovisfiletsEnkele mozzarellabolletjes

Benodigdheden

(schil)messnijplank
kookpanschaaltje
vergietmengkom
steelpan
  1. Snijd of knip het topje van de sperziebonen. Was de bonen. Breng in een kookpan water met zout aan de kook. Kook de bonen in ± 15 minuten gaar. Giet af, spoel koud onder de koude kraan en laat verder afkoelen.

  2. .Breng in een steelpan water met zout en azijn aan de kook. Kook de eieren in 8 – 10 minuten hard. Laat de eieren onder de koude kraan schrikken. Pel de eieren snijd de eieren in partjes.

  3. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de ansjovis in de lengte doormidden en leg ze eventueel 15 minuten in een schaaltje met melk om ze te ontzouten.

  4. Roer in een schaal een dressing van de pesto met olijfolie. Schep de sperziebonen, ansjovisfilets en gehalveerde tomaatjes erdoor.

  5. Schep de salade in het midden van een bord. Garneer met de partjes ei en de vleeswaren.

Plaats een reactie