4 personen – dessert – 30 minuten
Ben jij nog op zoek naar een paastoetje voor deze Pasen? Dit feestelijke toetje is gemakkelijk te maken en bovendien heerlijk om het Paasdineraf te sluiten. Als je goed kijkt lijkt het net een spiegelei. Op en top Pasen!
Laat voor kinderen de Limoncello nog even weg. Lees snel verder voor het recept!
Ingrediënten
Voor de amandelcrumble | Voor de roomkwark | Voor de mango |
30 g tarwebloem | 150 ml slagroom | 1 mango, eetrijp |
30 g amandelmeel | 2 el (basterd)suiker | stukje gemberwortel |
3 el suiker | 350 g kwark | sap van 1/2 limoen |
20 g geschaafde amandelen | sap van 1/2 limoen | |
20 g boter | 1 el Limoncello | |
1 limoen |
Benodigdheden
mengkom | mixer met gardes |
ovenbakplaat met bakpapier | citruspers |
garde | 4 dessertschaaltjes |
mixer met gardes | |
citruspers |
Bereiding van de roomkwark met amandelcrumble en mango
- Verwarm de oven op 180 °C. Was de limoen en rasp de schil. Snijd de boter in kleine blokjes. Vermeng bloem, amandelmeel, en suiker. Wrijf de boter hierdoor tot je een kruimelig deeg krijgt. Meng de citroenrasp en amandelschaafsel erdoorheen.
- Verdeel de kruimels over een bakplaat. Bak 8 – 10 min. in de oven tot de kruimels lichtbruin en gaar zijn. Laat afkoelen.
- Klop de slagroom met de suiker lobbig en spatel er met behulp van een pannenlikker de kwark, limoensap en Limoncello doorheen.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer het vruchtvlees met behulp van een staafmixer.
- Schil en rasp de gemberwortel ( ½ tl nodig). Schep gemberrasp en limoensap door het mango vruchtvlees.
- Verdeel de roomkwark over de schaaltjes. Schep een lepel mango in het midden zodat het op een spiegelei lijkt en bestrooi met de amandelcrumble.
Smakelijk en fijne paasdagen!