Rood fruit dessert

dessert – Scandinavisch – 2 personen

Ingrediënten:

300 g rood fruit (diepvries)75 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker1 el suiker
1 el griesmeel50 g skyr

Benodigdheden:

steelpanmixer met gardes
lepelpannenlikker
mengkom3 glaasjes
  1. Breng in een steelpan het rood fruit met 1 el suiker, vanillesuiker en 2 el water zachtjes aan de kook. Laat het fruit 5 minuten zachtjes koken tot het fruit ontdooid en zacht is.

  2. Roer de griesmeel door de vruchten en duw de grotere vruchten stuk met de achterkant van een lepel. Laat 3 minuten zachtjes koken zodat het griesmeel bindt.

  3. Schenk het fruit in 3 glaasjes. Laat afkoelen op het aanrecht en als het genoeg is afgekoeld in de koelkast.

  4. Klop de slagroom met 1 el suiker met behulp van een handmixer stijf. Schep de skyr erdoor en schep luchtig om.

  5. Serveer het fruitdessert met het skyrmengsel .

Plaats een reactie