dessert – Scandinavisch – 2 personen
Ingrediënten:
300 g rood fruit (diepvries) | 75 ml slagroom |
1 zakje vanillesuiker | 1 el suiker |
1 el griesmeel | 50 g skyr |
Benodigdheden:
steelpan | mixer met gardes |
lepel | pannenlikker |
mengkom | 3 glaasjes |
- Breng in een steelpan het rood fruit met 1 el suiker, vanillesuiker en 2 el water zachtjes aan de kook. Laat het fruit 5 minuten zachtjes koken tot het fruit ontdooid en zacht is.
- Roer de griesmeel door de vruchten en duw de grotere vruchten stuk met de achterkant van een lepel. Laat 3 minuten zachtjes koken zodat het griesmeel bindt.
- Schenk het fruit in 3 glaasjes. Laat afkoelen op het aanrecht en als het genoeg is afgekoeld in de koelkast.
- Klop de slagroom met 1 el suiker met behulp van een handmixer stijf. Schep de skyr erdoor en schep luchtig om.
- Serveer het fruitdessert met het skyrmengsel .