Romig speculaasdessert met peer

Dessert – oven – 2 personen

Ingrediënten:

1 handpeer½  tl kaneel
3 speculaasjes (of 25 g kruidnootjes)½  tl gemalen kardemom
50 g mascarpone1 ei + (over van hoofdgerecht)
15 g poedersuikerspeculaas of kruidnotenkruim
½  zakje vanillesuikerKaneelijs

Benodigdheden:

snijplankhandmixer met gardes
steelpan of deegrollerlepel
mes2 ovenvaste schaaltjes, ingevet
mengkomijslepel
  1. Verwarm de oven op 175 °C.
    Hak de speculaas in stukken. (snijplank – steelpan)
    Was en schil de peer. Verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Besprenkel het vruchtvlees met citroensap.

  2. Doe de mascarpone met de poedersuiker, vanillesuiker, kaneel, kardemom en het eiwit in een kom. Mix (met de handmixer met gardes) kort door elkaar, tot de klontjes verdwenen zijn. Schep de perenblokjes en de kruidnootstukjes door het mascarponemengsel. Vul kleine, ovenvaste schaaltjes met het mascarpone-peermengsel.

  3. Zet de peren 30 minuten in de oven tot de vulling gaar is.
    Zet apart tot serveren.

  4. Serveer met een bolletje kaneelijs en strooi er wat speculaaskruim overheen.

    Voor een extra twist voeg je een scheutje kaneellikeur toe!

Plaats een reactie