Hoofdgerecht – 30 minuten – 2 personen
De meest gekochte vis in viswinkels en op de markt is haring. Op de tweede plaats staan kibbeling en lekkerbekjes. Maar bij de visboer en op de markt kun je prima dagverse vissoorten kopen die minder bekend zijn, goed geprijsd en erg smakelijk. Bovendien is vis snel klaar, zeker dit gerecht wat je zo in de oven schuift. Deze week was de rode poon in de aanbieding en spinazie volop verkrijgbaar dus gaan die twee samen op een bordje.
Ingrediënten
2 – 4 rode ponen, schoongemaakt | 1 klein uitje, gepeld en gesnipperd |
citroensap | 1 teen knoflook |
500 g spinazie | klein stukje ingemaakte citroen, fijngesneden. Is te vervangen door citroenrasp |
1 el olijfolie | 1 el crème fraiche |
Benodigdheden
snijplank | keukenpapier |
ovenschaal | zeef |
- Verwarm de oven op 180 ℃. Spoel de rode ponen af en dep ze goed droog met keukenpapier. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi met zout en peper.
- Vet een ovenschaal in en leg de rode ponen erin. Laat ze in de oven in 20 – 25 minuten gaar worden.
- Was de spinazie en laat uitlekken. Verwarm 1 el olijfolie in de wok en roerbak de spinazie tot deze slinkt. Roerbak nog even tot de spinazie gaar is. Laat in een zeef uitlekken en duw met de achterkant van een lepel het vocht eruit. Doe de spinazie terug in de wok en maak op smaak met peper, ingemaakte citroen en crème fraiche.
- Leg de poon op de spinazie en serveer met rijst.
Rode poon is wel een vis met graten. En net zoals vlees met bot veel malser is is vis met graat heerlijk zacht en mals. Poon heeft 1 graat waarvan je het visvlees makkelijk verwijderd. Kun je geen rode poon krijgen of houd je niet van graten? Neem dan visfilet, laat je adviseren door de visboer.