Zalm met tahin-kruidenkorst en zoete aardappelpuree
Hoofdgerecht – vis – 2 personen Ingrediënten: Voor de zalm Voor de tahin dressing Voor de kruidenkorst 250 – 300 g zalmfilet 2 el tahin 25 g amandelen 1 el … Lees verder
(H)eerlijk, Lekker, Gezond, Duurzaam
Hoofdgerecht – vis – 2 personen Ingrediënten: Voor de zalm Voor de tahin dressing Voor de kruidenkorst 250 – 300 g zalmfilet 2 el tahin 25 g amandelen 1 el … Lees verder
voorgerecht – hapje – 2 personen Ingrediënten: 1 teentje knoflook stukje sinaasappel voor garnering Mespuntje gemberpoeder 2 plakken ontbijtspek 1 el rietsuiker 4 coquilles 100 ml sinaasappelsap ½ tl aardappelmeel … Lees verder
Hoofdgerecht – Aziatisch – 2 personen Ingrediënten: 2 rode uien 80 g zwarte- of sushirijst 1 tl suiker rijstazijn zonnebloemolie sesamolie 1 paksoi 2 eieren 2 el sojasaus Zwart sesamzaad … Lees verder
Hapje – Aziatisch – 2 personen Ingrediënten: Voor de gyoza’s: Voor de dipsaus: 125 g kipgehakt 1 el sojasaus 1 cm geraspte gember 1 el rijstazijn 50 g shii take … Lees verder
Dessert – oosters – 2 personen Ingrediënten: 125 g mango (diepvries) 100 ml kokosroom 1 limoen munt Benodigdheden: hoge mengbeker citruspers rasp 2 glazen of coupes
voorgerecht – salade -2 personen Ingrediënten: 3 teentjes knoflook rozemarijn 2 ansjovisfilets Stuk ciabatta brood 1 eidooier (bewaar het eiwit om het vlees te paneren) 1 á 2 kropjes baby … Lees verder
Ingrediënten: Olijfolie / boter ½ el balsamicoazijn 1 kleine ui 2 kalfsschnitzels 1 teentje knoflook 100 – 150 g linguine 1 el tomatenpuree 1 eiwit 1 blik gepelde tomaten 1 … Lees verder
hoofdgerecht – vlees – 2 personen Ingrediënten: 2 enkele kipfilets Paneermeel of panko 2 el mayonaise 2 el geraspte Parmezaanse kaas Rasp en sap van ½ citroen Olijfolie en boter … Lees verder
voorgerecht – schaaldieren – 2 personen Ingrediënten: 4 sneetjes stokbrood 1 augurk ½ appel 1 el mayonaise 50 g garnalen bieslook Benodigdheden: bakplaat met bakpapier schilmes deegroller schaar snijplank