dessert – herfst – 2 personen
Ingrediënten:
200 ml gecondenseerde melk | 100 ml slagroom |
koekkruiden | 2 marshmallows |
125 g pompoenpuree |
Benodigdheden:
steelpan | handmixer met gardes |
kunststof of houten lepel | schaar |
mengkom | crème brulee brander |
- Verwarm de gecondenseerde melk met de koekkruiden in een steelpan op stand 4. Laat de gecondenseerde melk in 15 minuten karamelliseren en donkerder kleuren. Pas op dat het niet spat.
- Haal de gecondenseerde melk van het vuur en roer de pompoenpuree met een snufje zout erdoor. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet de crème in de koelkast.
- Klop de slagroom stijf met behulp van de handmixer met gardes. Schep 1 lepel slagroom door de afgekoelde crème en schep vervolgens lepel voor lepel de rest erdoor. Zorg ervoor dat de mousse luchtig blijft.
- Schep de mousse in coupes en laat in de koelkast verder opstijven.
- Knip 2 marshmallows in stukjes en leg deze op de pompoenmousse. Brand de marshmallows met behulp van de crème brulee brander. Strooi nog een heel klein beetje koekkruiden erover en serveer direct.