200 g zachte boter
150 g rietsuiker
150 g lichtbruine basterdsuiker
4 eieren
geraspte schil van 1 sinaasappel
300 g zelfrijzend bakmeel
2 tl baking soda
500 g geraspte pompoen
100 g roomkaas
40 g poedersuiker
1 el sinaasappellikeur
- Roer de boter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en mix deze mee tot een romig mengsel. Rasp de schil van 1 sinaasappel en voeg deze met het gezeefde bakmeel toe. Roer ten slotte de geraspte pompoen door het deeeg. Is het deeg te droog dan de sinaasappel uitpersen en het sap toevoegen.
- Doe het deeg over in een ingevette en met bloem of paneermeel bestrooide cakevorm en zet in een koude oven. Schakel de oven in op 175 °C en bak de cake in 90 min. gaar. Controleer of de cake gaar is m.b.v. een satéprikker. Komt deze er schoon uit dan de cake even in de vorm laten afkoelen en dan op een rooster storten. Laat helemaal afkoelen.
- Roer de roomkaas met de poedersuiker tot een glad mengsel. Roer de likeur erdoor en bestrijk hiermee de cake.