Lunchgerecht – 2 personen – vegetarisch
Ingredienten
2 pitabroodjes | gedroogde oregano |
1/2 venkelknol | olijfolie |
1/2 rode ui | 1/2 bol buffelmozzarella |
2 el geraspte Parmezaanse kaas | basilicum |
3 el crème fraiche |
Benodigdheden
Bakplaat met bakpapier | snijplank |
broodmes | scherp groentemes of mandoline |
Bereidingswijze voor pitabrood pizza met venkel
- Verwarm de oven op 180℃. Snijd met een broodmes de pitabroodjes doormidden en leg deze op de bakplaat.
- Snijd de venkel met een scherp mes of mandoline in dunne plakken. Snijd de ui in halve ringen.
- Roer de Parmezaanse kaas door de crème fraiche en maak op smaak met peper.
- Besmeer de broodhelften royaal met het crème fraiche – kaasmengsel. Verdeel hierover de plakken venkel en rode ui-ringen. Bestrooi met gedroogde oregano. Druppel er wat olijfolie overheen.
- Bak de pitabroodjes 10 min. in de oven tot de venkel gaar is.
- Verdeel de mozzarella in stukken en leg deze op de pita pizzabroodjes. Garneer met basilicumblaadjes.
![Venkel](https://www.deheerlijkekeuken.nl/wp-content/uploads/2021/04/rsz_venkel.jpg)
![pitabrood pizza met venkel](https://www.deheerlijkekeuken.nl/wp-content/uploads/2021/04/rsz_gerecht_met_venkel_2.jpg)