Snipper de bosuitjes. Schil en rasp de gember. Halveer de peper en verwijder de pitjes.
Spreid 1 bananenblad. Leg de 1 visfilet in het midden en bestrijk met ½ tl geraspte gember. Verdeel ¼ van de bosuitjes en ½ van de rode peper over de visfilet. Druppel de sojasaus en olie over de vis en vouw het bananenblad dicht en steek het vast met een cocktailprikker. Bewaar in de koelkast.
Leg de vis in een stoommandje. Breng in een kookpan water aan de kook. Zet het stoommandje in de pan en stoom de vis in 15 minuten gaar.
Óf verwarm de oven op 180 °C en gaar de vis 15 – 20 minuten in de oven.
Open het vispakketje en serveer de vis op het bananenblad.
Bananenblad kun je diepgevroren kopen bij de toko maar je kunt ook bakpapier of aluminiumfolie gebruiken. Aluminiumfolie kun je goed dichtknijpen en bakpapier kun je eenvoudig met een paperclip vastzetten.