Pappadum met bietenroomkaas, bloemkool en granaatappelpitten

Voorgerecht – vegetarisch – 2 personen

100 g bloemkoolhoning
olijfolie1 á 2 el roomkaas
Gemalen komijn2 el pijnboompitten
½ rode biet, gekookt2 pappadums of wraps
½ rode uigranaatappelpitjes
rode wijn of frambozen azijnPeterselie voor garnering

Benodigdheden:

bakplaat met bakpapiermes
mengkom2 schaaltjes
snijplankkoekenpan
  1. Verwarm de oven op 180 °C. Was de bloemkool en verdeel in kleine roosjes. Doe de bloemkoolroosjes in een kom en vermeng met 1 el olijfolie en ½ tl gemalen komijn, zout en peper. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier.en rooster de roosjes 10 – 15 minuten in de oven.

  2. Snipper de rode ui en het rode bietje zo fijn mogelijk en schep in 2 schaaltjes om met 1 el rode azijn en ½ tl honing. Meng de roomkaas door de bietjes.

  3. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten tot ze licht kleuren.

  4. Besmeer de pappadums met de bietenroomkaas. Verdeel de bloemkoolroosjes en de pijnboompitten erover.

  5. Serveer de pappadum op een bord gegarneerd met pijnboompitten, granaatappelpitjes en peterselie.

Plaats een reactie