16 stuks – bijgerecht – 15 minuten
1 sjalot | peterselie |
1 kuipje roomkaas of zuivelspread | bieslook |
1 kuipje cottage cheese | sap en rasp van 1/2 citroen |
1 el mayonaise | 8 mini paprika’s |
1 prei, alleen het witte stuk |
Benodigdheden
snijplank | staafmixer |
mes en/of (kruiden)schaar | mengkom |
Bereidingswijze voor kruidenroomkaas
- Pel en snipper het sjalotje en doe met de roomkaas, cottage cheese en mayonaise in de mengkom. Was de prei en snijd deze in ringetjes. Doe deze bij de kaas in de kom en pureer met de staafmixer tot een egaal en romig geheel.
- Knip of hak de kruiden zo fijn mogelijk. Vermeng de kruiden met de kaas en maak op smaak met citroensap en -rasp, zout en peper. Roer de mayonaise door
- Halveer de mini-paprika’s. Snijd steel en zaadlijsten eruit. Vul de paprika’s met het roomkaasmengsel en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Knip, voor het serveren nog wat bieslook over de paprika’s.