Hoofdgerecht – gevogelte – 2 personen
De chorizo geeft deze stoofschotel met kip een lekker Spaans tintje. De Spaanse worst heeft een kruidige smaak en een stevige, grove structuur. Kenmerkend is de pimentón – oftewel gerookt paprikapoeder – deze zorgt voor een typische rooksmaak .
In dit recept maakt de chorizo het net wat pittiger. Iets wat ik persoonlijk erg lekker vind! Vooral in de wintermaanden warmt dit lekker op. Deze stoofschotel is erg lekker met de stamppot met zoete aardappel en pastinaak. Benieuwd hoe je dit recept zelf maakt? Lees snel verder!
Ingrediënten
50 g chorizoworst | ½ tl oregano |
1 kleine kipfilet | ½ tl ( gerookt) paprikapoeder (pimentón) |
1 ui | 1 el tomatenpuree |
1 teentje knoflook | ½ kippenbouillontablet |
½ rode paprika | 1 laurierblaadje |
olijfolie | 1 takje tijm |
½ tl gemalen komijn (djinten) | olijven |
½ tl kaneel |
Benodigdheden
Snijplak | Scherp mes |
Braadpan | Eventueel een knoflookpers |
Bereidingswijze van de kip stoofschotel met chorizo
- Verwijder het vel van chorizoworst en snijd in kleine blokjes. Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
- Pel de ui, halveer en snijd in halve ringen. Pel de knoflook. Snijd de paprika in kleine stukjes. Verwarm een braadpan en laat de stukjes chorizoworst zachtjes uitbakken. Voeg indien nodig olijfolie toe.
- Voeg de ui toe aan de chorizoworst. Pers de knoflook erboven uit en bak deze samen met de ui 2 min. mee. Roer komijn, kaneel, oregano, paprikastukjes en de kipfiletblokjes toe aan het uienmengsel. Roer de tomatenpuree erdoor en bak enkele minuten. Voeg 2 ½ dl water, ½ kippenbouillontablet, laurierblaadje en het takje tijm toe. Laat 20 – 25 min. zachtjes stoven. Voeg wat water (bouillon) toe als de stoofpot te droog wordt of verwijder de deksel als de stoofschotel te nat blijft.
- Snijd de olijven in schijfjes en schep deze door de stoofpot.
Serveren van de stoofschotel
Bueno, klaar om op te dienen! Om extra groente toe te voegen aan de maaltijd raad ik aan bij deze stoofschotel stamppot met zoete aardappel en pastinaak te serveren.
Zoals ze in Spanje zeggen, ¡Buen Provecho!