Italiaanse amandelkoek met chocolade
100 g boter | 75 g amandelen, grof gehakt |
1 blikje gecondenseerde melk | 2 el gezeefd cacaopoeder |
200 g pure chocolade | 50 g gedroogde cranberries |
250 g biscotti | 25 g suiker |
Bakblik van 28 bij 18 cm of 20 bij 24 cm (brownievorm van de Hema). Bekleed met bakpapier.
Verwarm de boter en de gecondenseerde melk au bain-marie en laat de chocolade hierin smelten.
Verkruimel de biscotti en vermeng met de gehakte amandelen, de gezeefde cacao en 25 g cranberries.
Roer het boter-chocolade-gecondenseerde melkmengsel met de koekkruimels. Goed doormengen. Schep in de vorm en strijk glad.
Hak de overige cranberries met de suiker in de hakmolen van de staafmixer en strooi deze over de cake.
Laat de koek in de koelkast helemaal koud worden. Snijd met een warm mes in stukjes. In de koelkast zeker een week houdbaar.