Meng het gehakt met zout, peper, ei, paneermeel, een mespuntje nootmuskaat en een mespuntje gemalen kruidnagel. Kneed het gehakt goed door elkaar en vorm stevige gehaktballetjes. Strooi 1 el paneermeel op een bord en rol de gehaktballetjes hierdoor. Bewaar de gehaktballetjes tot gebruik in de koelkast.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
Verwarm 1 el olie en 1 el boter in een braadpan. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en haal ze dan met een schuimspaan uit de pan. Voeg eventueel boter of olie toe en bak de uien al omscheppend in het braadvet.
Voeg het laurierblad en nog een mespuntje kruidnagelpoeder bij de uien. Schenk er 100 ml water en de azijn bij. Breng het geheel aan de kool. Leg de gehaktballen weer in de pan stoof alles in 20 minuten gaar.
Maak de hachee op smaak met appelstroop. Verwijder het laurierblad voor het serveren.
Lekker met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.