Gegrilde aubergine met miso en kikkererwten

Hoofdgerecht – vegetarisch – 2 personen

2 el misopasta½ tl cayennepeper
1 tl (rijst)azijn½ tl gemalen komijn
1 tl honingolijfolie
1 aubergine4 el cashewnoten, grof gehakt
1 rode ui4 takjes koriander, fijngeknipt of grof gehakt
1 blik kikkererwten (uitgelekt)             

Benodigdheden:

mengkommes
gardekwastje
snijplank2 ovenschalen
  1. Verwarm de oven op 180 °C .

  2. Meng in een kom de misopasta met de azijn, honing en 1 el water.

  3. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees kruislings in. Pel en snipper de rode ui.

  4. Besmeer het ingesneden vruchtvlees met 2/3 van het misopasta-mengsel.

  5. Leg de aubergines in een ingevette ovenschaal en zet 30 minuten in de oven.
    Vermeng intussen de kikkererwten met 1 el olijfolie, de gesnipperde rode ui, cayennepeper en komijn. Zet dit kikkererwtenmengsel in een ovenschaaltje bij de aubergines in de oven.

  6. Haal de aubergines uit de oven besmeer met de rest van het miso-mengsel. Verdeel de kikkererwten over de auberginehelften. Garneer met gehakte cashewnoten en koriander.

Plaats een reactie