Hoofdgerecht – vegetarisch – 2 personen
2 el misopasta | ½ tl cayennepeper |
1 tl (rijst)azijn | ½ tl gemalen komijn |
1 tl honing | olijfolie |
1 aubergine | 4 el cashewnoten, grof gehakt |
1 rode ui | 4 takjes koriander, fijngeknipt of grof gehakt |
1 blik kikkererwten (uitgelekt) |
Benodigdheden:
mengkom | mes |
garde | kwastje |
snijplank | 2 ovenschalen |
- Verwarm de oven op 180 °C .
- Meng in een kom de misopasta met de azijn, honing en 1 el water.
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees kruislings in. Pel en snipper de rode ui.
- Besmeer het ingesneden vruchtvlees met 2/3 van het misopasta-mengsel.
- Leg de aubergines in een ingevette ovenschaal en zet 30 minuten in de oven.
Vermeng intussen de kikkererwten met 1 el olijfolie, de gesnipperde rode ui, cayennepeper en komijn. Zet dit kikkererwtenmengsel in een ovenschaaltje bij de aubergines in de oven. - Haal de aubergines uit de oven besmeer met de rest van het miso-mengsel. Verdeel de kikkererwten over de auberginehelften. Garneer met gehakte cashewnoten en koriander.