Hoofdgerecht – Vegetarisch – 2 personen
Ingrediënten
2 el misopasta | 1/2 tl cayennepeper |
1 tl (rijst)azijn | 1/2 tl gemalen komijn |
1 tl honing | olijfolie |
2 aubergines | 4 el cashewnoten, grof gehakt |
1 blik kikkererwten ( ± 400 g), afgespoeld en uitgelekt | 4 takjes koriander, fijngeknipt of grof gehakt |
1 rode ui, gepeld en genipperd | |
Benodigdheden
mengkom | mes |
kleine garde | 1 grote en 1 kleine ovenschaal, ingevet |
snijplank |
- Verwarm de oven op 180℃ .
- Meng in een kom de misopasta met de azijn, honing en 1 el water.
- Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd het vruchtvlees kruislings in.
- Besmeer het ingesneden vruchtvlees met 2/3 van het misopasta-mengsel.
- Leg de aubergines in een ingevette ovenschaal en zet 30 minuten in de oven.
- Vermeng intussen de kikkererwten met 1 el olijfolie, de gesnipperde rode ui, cayennepeper en komijn. Zet dit kikkererwtenmengsel in een ovenschaaltje bij de aubergines in de oven.
- Haal de aubergines uit de oven besmeer met de rest van het misopastamengsel. Verdeel de kikkererwten over de auberginehelften. Garneer met gehakte cashewnoten en koriander.
Miso is een op natuurlijke wijze Japans gefermenteerde sojabonenpasta. Het heeft een beetje een aparte, zoute en zurige smaak. Het is een heerlijke en krachtige smaakmaker voor bijvoorbeeld door de soep, stoofpotten, sauzen of een salade. Er zijn verschillende soorten. Hoe donkerder van kleur hoe krachtiger en zouter van smaak.
Te koop bij de toko en grote supermarkten.