Voorgerecht – 4 tot 6 personen – 40 minuten
De winter is in het hele land, zelfs overdag temperaturen onder nul. Tijd voor een winterse soep. Erwtensoep is winters, warm en voedzaam. Vandaag een variatie op het traditionele recept. Ik vervang spek, worst en vlees door kip. De basis is knolselderij wat lekker licht maar toch voedzaam is. De erwten komen uit de diepvries. Prima als voorgerecht of met wat brood voor een grotere maaltijd!
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 el olijf- of zonnebloemolie
- 1 knolselderij, in blokjes gesneden
- 2 kippenbouillontabletten
- 500 g diepvriesdoperwten
- zout, peper
- 1 gerookte kipfilet
- 1 bosje bladselderij, fijngehakt
Benodigdheden
- Soeppan
- Snijplank
- Schilmesje
- Staafmixer
Bereiding van de erwtensoep light met knolselderij en gerookte kip:
Pel en snipper de ui. Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg de blokjes knolselderij en de doperwten met 1 liter water en de bouillontabletten toe. Breng aan de kook en kook de soep in 25 min. gaar.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Snijd de gerookte kip in kleine stukjes en warm ze met de bladselderij in de soep.
Deze soep is heerlijk om jezelf lekker bij op te warmen. Smakelijk!