voorgerecht – hapje – 2 personen
Ingrediënten:
1 teentje knoflook | stukje sinaasappel voor garnering |
Mespuntje gemberpoeder | 2 plakken ontbijtspek |
1 el rietsuiker | 4 coquilles |
100 ml sinaasappelsap | ½ tl aardappelmeel |
Rasp van ¼ sinaasappel | Garnering: boerenkool en kervel |
Benodigdheden:
knoflookpers | bakplaat met bakpapier |
mengkom | steelpan |
knoflookpers | St. Jacobsschelp |
rasp | tapasprikker |
- Verwarm de oven op 210 °C.
Pel en pers de knoflook uit en vermeng met gemberpoeder, rietsuiker, sinaasappelsap en -rasp. Roer door elkaar tot een marinade.
Halveer de plakjes spek. - Marineer de coquilles 10 minuten in de sinaasappelmarinade.
- Wikkel een plakje spek om iedere coquille.
- Zet op een bakplaat met bakpapier en besmeer met een beetje sinaasappelmarinade.
Bak de coquilles 10 minuten in de oven. - Kook de resterende marinade in een steelpan tot een stroperig sausje. Bind eventueel met aangelengd aardappelmeel.
- Haal de coquilles uit de oven en steek een tapasprikker in de coquille. Serveer 2 coquilles op een St. Jacobsschelp en garneer met verse plukjes boerenkool, kervel en stukjes sinaasappel. Schenk het sinaasappelsausje eroverheen.