Bijgerecht – 60 minuten – 2 personen
Deze makkelijke ovenschotel is snel klaar want de oven doet het werk. Citroensap, oregano en olijfolie geven een mediterraan tintje aan de Hollandse piepers.
Goed te combineren met vis- of kipgerechten of bij een vegetarische stoofschotel.
Ingrediënten
400 – 500 g aardappelen | gedroogde chilivlokken (molentje) |
200 ml kippenbouillon van tablet | 4 el olijfolie |
sap van 1 citroen | 2 tenen knoflook, ongepeld |
1 tl gedroogde oregano | citroenrasp |
Benodigdheden
schilmes of dunschiller | ovenschaal |
aluminium folie |
- Verwarm de oven op 220 ℃. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke blokjes. Rasp de schil van de citroen en pers deze uit.
- Roer in een ovenschaal citroensap, bouillon, olijfolie en oregano door elkaar. Maal er wat chilivlokken over. Maak op smaak met citroenrasp, zout en peper. Schep de aardappelen erdoor en leg de teentjes knoflook, ongepeld, ertussen. Dek de schaal af met aluminium folie.
- Zet de schaal 45 minuten in de oven. Verwijder dan het aluminium folie en laat nog 15 minuten in de oven staan tot de aardappels een knapperig korstje hebben. Verwijder de knoflooktenen.
- Lekker met gebakken vis of kip en een salade!
Ik gebruik vaak een kruidenmolentje met chilivlokken om gerechten extra pit te geven. Bijvoorbeeld de chilivlokken van Verstegen. Deze geven al je gerechten extra pit. Wil je wat minder zout gebruiken dan kun je door wat chilivlokken te malen boven je gerechten extra pit toevoegen.
Voor een extra snelle versie kun je kant en klare, ongekookte aardappeltjes uit de koeling gebruiken.