voorgerecht – groente – 2 personen
Ingrediënten:
1 koolrabi | Kokos bacon |
½ sjalotje | 2 el pistachenoten |
2 el witte azijn | 1 vijg |
1 el Franse mosterd | 30 g zachte geitenkaas |
olijfolie | cress |
Rasp van ½ citroen |
Benodigdheden:
groenteschaaf of mandoline | mes |
kom | garde |
snijplank | rasp |
- Schil de koolrabi en schaaf in dunne plakken. Breng in een pan ruim water aan de kook en blancheer de koolrabi 10 seconden. Blancheer langer voor zachtere koolrabi. Spoel koud in een vergiet en laat uitlekken.
- Verdeel de koolrabiplakken dakpansgewijs over 2 borden. Pel en snipper het sjalotje. Doe in een kom met de witte wijnazijn en mosterd. Roer met een garde door elkaar en verdun met olijfolie tot een dressing. Besprenkel de dressing royaal over de koolrabi-carpaccio maar bewaar wat van de dressing voor bij het hoofdgerecht. Rasp een beetje citroen over de carpaccio. Zet apart.
- Verwarm een droge koekenpan rooster de pistachenoten tot ze licht kleuren. Schud de pistachenoten in een schaaltje en hak ze grof.
Verkruimel de kokosbacon. - Snijd de vijg in dunne plakjes en verkruimel de geitenkaas.
- Verdeel geitenkaas, een gedeelte van de kokosbacon en de pistachenoten over de carpaccio. Garneer met vijgenplakjes en cress.