Hoofdgerecht – Aziatisch – 2 personen
Ingrediënten:
2 rode uien | 80 g zwarte- of sushirijst |
1 tl suiker | rijstazijn |
zonnebloemolie | sesamolie |
1 paksoi | 2 eieren |
2 el sojasaus | Zwart sesamzaad |
1 el chilisaus |
Benodigdheden:
snijplank | kookpan |
mes | wok |
mengkommen | kookring |
- Pel de rode uien en snijd ze in ringen. Verwarm 1 el olie in de wok en fruit de uienringen. Voeg 50 ml water, de suiker en zout toe. Laat sudderen tot het vocht is verdampt. Zet apart.
- Snijd de paksoi in de lengte door en was deze onder de kraan. Snijd de paksoi in repen. Roer in een schaal de sojasaus en de chilisaus door elkaar en marineer hierin de paksoi minimaal 15 minuten.
- Kook de zwarte – of sushirijst volgens gebruiksaanwijzing gaar..
- Verwarm 1 el olie in de wok en roerbak de paksoi tot het vocht is verdampt. Zet apart.
- Verwarm 1 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak 2 spiegeleitjes of pocheer de eitjes.
- Plaats een kleine kookring midden op een bord en schep hierin de rijst. Duw goed aan met de achterkant van een lepel. Verdeel de uien, paksoi en gyoza’s naast de rijst.
Leg de eieren erbij en bestrooi met sesamzaad.