Hoofdgerecht – vegetarisch – 2 personen
Ingredienten:
4 el zonnebloemolie | 2 el honing |
1 aubergine | chilipeper |
1 teen knoflook | 1 el olijfolie |
½ e, geraspte gemberwortel | 50 g zachte geitenkaas of feta |
2 el citroensap | Gehakte peterselie |
Benodigdheden:
snijplank | rasp |
mes | spatel |
braadpan | serveerschaal |
- Snijd de aubergine dwars in plakken. Verhit 1 ½ el zonnebloemolie in een braadpan (met deksel). Leg de helft van de plakken aubergine erin, strooi er een beetje zout overheen. Laat met het deksel op de pan (op stand 5 of 6) 15 minuten smoren tot ze zacht en rondom bruin zijn. Draai ze minstens 1 keer om. Haal de plakken uit de pan en zet ze apart.
Herhaal dit met de rest van de aubergines. - Schil en rasp de gember. Verhit de overgebleven el olie in dezelfde braadpan en fruit hierin de knoflook zonder te laten kleuren. Voeg de gember, citroensap, honing, chilipeper, koudgeperste olijfolie en zout toe. Proef en maak op smaak.
- Leg de plakken aubergine terug in de pan. Schenk de honingsaus eroverheen. Laat 2 – 3 minuten op een laag vuur zachtjes doorkoken. Draai de plakken om tot de saus rondom zit. Voeg eventueel wat water toe.
- Serveer de aubergineplakken op een schaal en verkruimel er de geitenkaas overheen.