Van een vriendin van de yoga kreeg ik appel uit eigen tuin.. Gevuld en met een sausje van de bramen uit mijn tuin werden zij samen een herfstig en verwarmend nagerecht!
Dessert – 2 personen – 30 minuten
Ingrediënten
2 kleine appels
1 el honing
1 doosje bramen
2 el bramenlikeur
Benodigdheden
snijplank
2 ovenvaste schaaltjes, ingevet
schilmes
aluminiumfolie
appelboor
staafmixer
Verwarm de oven op 180℃. Schil de appels en boor het klokhuis eruit.
Zet de appels in een ovenvast schaaltje en vul de holte waar het klokhuis uitgeboord is met bramen. Duw goed aan Schenk 1 el bramenlikeur over de appels.
Dek het schaaltje af met aluminiumfolie en zet de appels, afhankelijk van de rijpheid, 20 – 30 minuten in de oven.
Pureer de resterende bramen en roer hier de honing en 1 el bramenlikeur door.