Saltimbocca betekent in het Nederlands ‘Spring in de Mond’. Een kalfslapje gevuld met salie en Parmaham is een Italiaanse klassieker. Deze variatie wordt gemaakt met aardappel. Ook lekker!
Bijgerecht – Italiaans – 2 personen
Ingrediënten
8 krielaardappelen van gelijke grootte
4 plakken ontbijtspek, in de lengte gehalveerd
12 salieblaadjes
zonnebloemolie
Benodigdheden
snijplank
koekenpan
scherp mes
tang of 2 lepels
Verwarm de oven op 90℃. Breng in een kookpan water met zout aan de kook. Kook de aardappeltjes in 15 minuten beetgaar en spoel koud. Pel de schil van de aardappeltjes. Of gebruik voorgekookte aardappeltjes.
Halveer de ontbijtspekplakken in de lengte en leg op iedere plak een blaadje salie en een aardappel. Vouw het spek rondom de aardappeltjes. Plak de uiteinden van het spek goed op elkaar.
Verwarm de olie in een koekenpan en bak de aardappeltjes aan alle kanten bruin.
Houd de aardappeltjes warm in de oven. Verwarm nog wat zonnebloemolie in de koekenpan en frituur de overige salieblaadjes knapperig.
Maal peper over de aardappeltjes en garneer met de gefrituurde blaadjes salie.