Voorgerecht – vegetarisch – 2 personen
100 g bloemkool | honing |
olijfolie | 1 á 2 el roomkaas |
Gemalen komijn | 2 el pijnboompitten |
½ rode biet, gekookt | 2 pappadums of wraps |
½ rode ui | granaatappelpitjes |
rode wijn of frambozen azijn | Peterselie voor garnering |
Benodigdheden:
bakplaat met bakpapier | mes |
mengkom | 2 schaaltjes |
snijplank | koekenpan |
- Verwarm de oven op 180 °C. Was de bloemkool en verdeel in kleine roosjes. Doe de bloemkoolroosjes in een kom en vermeng met 1 el olijfolie en ½ tl gemalen komijn, zout en peper. Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat met bakpapier.en rooster de roosjes 10 – 15 minuten in de oven.
- Snipper de rode ui en het rode bietje zo fijn mogelijk en schep in 2 schaaltjes om met 1 el rode azijn en ½ tl honing. Meng de roomkaas door de bietjes.
- Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten tot ze licht kleuren.
- Besmeer de pappadums met de bietenroomkaas. Verdeel de bloemkoolroosjes en de pijnboompitten erover.
- Serveer de pappadum op een bord gegarneerd met pijnboompitten, granaatappelpitjes en peterselie.