bijgerecht – oosters – 2 personen
Ingrediënten:
300 ml kippenbouillon | 1 wit van prei |
1 ½ el sojasaus | 100 g pastinaak |
2 el bruine basterdsuiker | 20 g Parmezaanse kaas |
1 tl sesamolie | 3 takjes koriander |
1 sjalotje | 4 shii take |
1 teen knoflook | 50 g Griekse yoghurt |
½ puntpaprika | ½ limoen |
100 g parelcouscous |
Benodigdheden:
snijplank | |
mes | |
schenkkan | |
garde | |
braadpan | |
knoflookpers |
- Pel en snipper het sjalotje. Verwijder de pitjes van de rode paprika en snipper deze. Was de prei en snijd deze in dunne ringetjes. Snijd de pastinaak in piepkleine blokjes.
- Roer de sojasaus, bruine suiker en sesamolie door de kippenbouillon .
- Verwarm 2 el zonnebloemolie in een braadpan en fruit het sjalotje op laag vuur. Pel de knoflook en pers deze erboven uit.
- Voeg de parelcouscous toe en bak deze even mee.
- Schep de bouillon erbij en breng de couscous aan de kook.. Kook de parelcouscous in ongeveer 12 minuten beetgaar.
- Voeg halverwege de fijngesneden prei en pastinaak toe.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
Zet het vuur uit. Laat de risotto rusten met het deksel op de pan - Verwarm 1 el zonnebloemolie in een koekenpan. Halveer en bak de shii take 3 – 5 minuten.
- Was de limoen: rasp de schil boven de Griekse yoghurt en roer er een scheutje olijfolie doorheen.
- Zet een garneerring op een verwarmd bord. Schep hierin de parelcouscousrisotto en druk deze met de achterkant van een lepel goed aan.
- Garneer met dotjes limoenyoghurt, shii take en blaadjes koriander.
- Serveer bijvoorbeeld met zalm of kip teriyaki.