Oosterse parelcouscous

bijgerecht – oosters – 2 personen

Ingrediënten:

300 ml kippenbouillon1 wit van prei
1 ½ el sojasaus100 g pastinaak
2 el bruine basterdsuiker20 g Parmezaanse kaas
1 tl sesamolie3 takjes koriander
1 sjalotje4 shii take
1 teen knoflook50 g Griekse yoghurt
½ puntpaprika½ limoen
100 g parelcouscous 

Benodigdheden:

snijplank
mes
schenkkan
garde
braadpan
knoflookpers

  1. Pel en snipper het sjalotje. Verwijder de pitjes van de rode paprika en snipper deze. Was de prei en snijd deze in dunne ringetjes. Snijd de pastinaak in piepkleine blokjes.

  2. Roer de sojasaus, bruine suiker en sesamolie door de kippenbouillon .

  3. Verwarm 2 el zonnebloemolie in een braadpan en fruit het sjalotje op laag vuur. Pel de knoflook en pers deze erboven uit.

  4. Voeg de parelcouscous toe en bak deze even mee.

  5. Schep de bouillon erbij en breng de couscous aan de kook.. Kook de parelcouscous in ongeveer 12 minuten beetgaar.

  6. Voeg halverwege de fijngesneden prei en pastinaak toe.

  7. Rasp de Parmezaanse kaas.
    Zet het vuur uit. Laat de risotto rusten met het deksel op de pan

  8. Verwarm 1 el zonnebloemolie in een koekenpan. Halveer en bak de shii take 3 – 5 minuten.

  9. Was de limoen: rasp de schil boven de Griekse yoghurt en roer er een scheutje olijfolie doorheen.

  10. Zet een garneerring op een verwarmd bord. Schep hierin de parelcouscousrisotto en druk deze met de achterkant van een lepel goed aan.

  11. Garneer met dotjes limoenyoghurt, shii take en blaadjes koriander.
  12. Serveer bijvoorbeeld met zalm of kip teriyaki.

Plaats een reactie