hoofdgerecht – oosters – 2 personen
Ingrediënten:
1 ui | 1 el rode currypasta |
1 á 2 tenen knoflook | ½ el kerriepoeder |
1 paprika | 1 tl kurkuma |
2 cm gemberwortel | 240 ml kokosmelk |
1/4 bloemkool | 2 eieren |
1 tomaat | Sap van ½ limoen |
2 kippendijen | ½ el vissaus |
120 g basmatirijst | ½ el bruine suiker |
zonnebloemolie | 1 el koriander, fijngehakt |
Benodigdheden:
snijplank | kookpan |
mes | wok |
rasp | spatel |
steelpan |
- Pel de knoflook en de ui. Snipper de ui. Was de paprika. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in stukjes. Schil en rasp de gember.
- Breng in een steelpan water aan de kook. Snijd de tomaat aan de boven- en onderkant kruislings in. Dompel de tomaat met behulp van een lepel onder in het kokende water. Laat direct schrikken onder de koude kraan. Trek de schil eraf. Snijd de tomaat in stukjes.
- Snijd de kippendijen in stukjes.
- Breng in een kookpan water met zout aan de kook. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar. Giet de rijst af en houd deze warm.
- Verwarm 2 el zonnebloemolie in een wok of braadpan. Bak de kippendij aan alle kanten bruin. Voeg de ui met de geraspte gember toe en fruit deze even mee. Voeg de paprika en de tomaat toe en bak deze even mee.
- Voeg de currypasta, kerrie en kurkuma toe. Pers de knoflook erboven uit en fruit deze even mee. Roer de kokosmelk erdoor en laat de curry 20 – 25 minuten zachtjes stoven.
- Maak de curry op smaak met limoensap, vissaus en bruine suiker. Strooi de gehakte koriander over de curry.
- Serveer de curry met rijst, naanbrood en een gekookt eitje.