Laat de gyozavellen ontdooien. Schil en rasp de gember. Roer in een schaaltje de ingrediënten voor de dipsaus door elkaar.
Hak voor de vulling van de gyoza’s de shii take en lente uitjes fijn. Verwarm 1 el sesamolie in de wok en roerbak de groenten tot het vocht is verdampt. Meng de shiitake en lente uitjes door het gehakt. Voeg geraspte gember, misopasta en sojasaus toe en meng goed door elkaar. Als de gehaktvulling vochtig is dan tl maïzena toevoegen. Laat de vulling afkoelen.
Neem 1 gyozavelletje in de hand en schep 1 tl vulling in het midden van het velletje. Bevochtig de randen van het gyozavelletje met water. Vouw het velletje tot een halve cirkel. Druk de randjes goed aan en duw de lucht eruit.. Vouw aan de bovenkant het deeg in plooitjes. Bewaar de gyoza’s tot gebruik op het bord.
Verwarm 2 el zonnebloemolie in de koekenpan. Leg 6 á 7 gyoza’s in de pan en bak de onderkant in 2 minuten goudbruin. Blus af met 50 – 100 ml water en zet de deksel op de pan. Stoom de gyoza’s in 5 minuten gaar. Maak de pan schoon en herhaal tot alle gyoza’s gaar zijn.
Serveer de gyoza’s met het dipsaus als borrelhapje of bij een Aziatische bowl.