hoofdgerecht – vlees – 2 personen
Ingrediënten:
2 enkele kipfilets | Paneermeel of panko |
2 el mayonaise | 2 el geraspte Parmezaanse kaas |
Rasp en sap van ½ citroen | Olijfolie en boter |
Benodigdheden:
snijplank | garde of vork |
plastic folie | koekenpan |
deegroller | spatel |
2 diepe borden |
- Leg de kipfilet op een snijplank tussen 2 vellen plastic folie. Sla de kipfilet met behulp van een deegroller voorzichtig platter. Zorg ervoor dat de kipfilet overal even dik is.
- Doe de mayonaise in een diep bord. Rasp de schil van ½ citroen erboven en pers met behulp van een vork wat citroensap erboven uit. Doe in het tweede diepe bord paneermeel of panko en de geraspte Parmezaanse kaas. Roer door elkaar.
- Wentel de kipfilet door de mayonaise. Vervolgens de kipfilet door het paneermeel/panko-kaasmengsel halen. Zorg ervoor dat de gehele kipfilet bedekt is met paneermeel of panko.
- Verwarm 1 el olijfolie en 1 el boter in een koekenpan op stand 6. Leg de kipschnitzels in de pan en bak 5 á 6 minuten tot de onderkant goudbruin en krokant is. Keer de schnitzel en bak de andere kant ook 5 á 6 minuten.
- Serveer de kipschnitzel bijvoorbeeld met gnocchi in spinazie-citroensaus.