voorgerecht – 2 personen – vis
Ingrediënten:
150 g sperziebonen | (evt. melk om te ontzouten) |
Azijn (om ei te koken) | 1 el pesto |
1 ei | 1 el olijfolie |
10 kerstomaatjes | Plakjes Italiaanse vleeswaren (Parmaham, mortadella, salami) |
2 á 3 ansjovisfilets | Enkele mozzarellabolletjes |
Benodigdheden
(schil)mes | snijplank |
kookpan | schaaltje |
vergiet | mengkom |
steelpan |
- Snijd of knip het topje van de sperziebonen. Was de bonen. Breng in een kookpan water met zout aan de kook. Kook de bonen in ± 15 minuten gaar. Giet af, spoel koud onder de koude kraan en laat verder afkoelen.
- .Breng in een steelpan water met zout en azijn aan de kook. Kook de eieren in 8 – 10 minuten hard. Laat de eieren onder de koude kraan schrikken. Pel de eieren snijd de eieren in partjes.
- Halveer de kerstomaatjes. Snijd de ansjovis in de lengte doormidden en leg ze eventueel 15 minuten in een schaaltje met melk om ze te ontzouten.
- Roer in een schaal een dressing van de pesto met olijfolie. Schep de sperziebonen, ansjovisfilets en gehalveerde tomaatjes erdoor.
- Schep de salade in het midden van een bord. Garneer met de partjes ei en de vleeswaren.