vegetarisch – 2 personen – oven
Ingredienten:
½ knolselderij | 150 – 200 g gemengde paddenstoelen |
3 el boter | ½ bosje platte peterselie |
2 ½ el olijfolie | 50 g zeekraal |
Benodigdheden:
snijplank | ovenschaal |
mes | spatel |
koekenpan | serveerschaal |
- Verwarm de oven op 180 °C. Schil de knolselderij en snijd er mooi plakken uit van 2 ½ – 3 cm dik. Bestrooi de plakken met (gerookt) zout en peper.
- Verwarm ½ el olijfolie met de boter in een koekenpan en bak de schijven knolselderij aan beide kanten bruin.
- Bestrooi de plakken knolselderij met zout en peper en leg ze in een passende ovenschaal. Schenk het bakvet over de plakken knolselderij en laat de groenten nog 20 – 30 minuten garen in de oven.
- Of: zet de deksel op de pan en stoof de knolselderijplakken in 20 -25 minuten gaar.
- Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of stukje keukenpapier en snijd of scheur ze eventueel wat kleiner.
- Was de peterselie en hak deze fijn.
- Verwarm 1 el olijfolie in de koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur totdat de paddenstoelen beetgaar en goudbruin zijn. Maak op smaak met zout, peper en een kneep citroensap.
- Verdeel de paddenstoelen over de knolselderijsteaks. Verwarm 1 el olijfolie in de koekenpan waarin de paddenstoelen gebakken zijn en roerbak de zeekraal 2 minuten totdat deze iets zachter wordt.
- Serveer de knolselderijsteaks met de paddenstoelen op een schaal. Garneer met peterselie en zeekraal.