Knolselderijsteak met paddenstoelen

vegetarisch – 2 personen – oven

Ingredienten:

½ knolselderij150 – 200 g gemengde paddenstoelen
3 el boter½ bosje platte peterselie
2 ½ el olijfolie50 g zeekraal

Benodigdheden:

snijplankovenschaal
messpatel
koekenpanserveerschaal
  1. Verwarm de oven op 180 °C. Schil de knolselderij en snijd er mooi plakken uit van 2 ½ – 3 cm dik. Bestrooi de plakken met (gerookt) zout en peper.

  2. Verwarm ½ el olijfolie met de boter in een koekenpan en bak de schijven knolselderij aan beide kanten bruin.

  3. Bestrooi de plakken knolselderij met zout en peper en leg ze in een passende ovenschaal. Schenk het bakvet over de plakken knolselderij en laat de groenten nog 20 – 30 minuten garen in de oven.

  4. Of: zet de deksel op de pan en stoof de knolselderijplakken in 20 -25 minuten  gaar.

  5. Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of stukje keukenpapier en snijd of scheur ze eventueel wat kleiner.

  6. Was de peterselie en hak deze fijn.

  7. Verwarm 1 el olijfolie in de koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur totdat de paddenstoelen beetgaar en goudbruin zijn. Maak op smaak met zout, peper en een kneep citroensap.

  8. Verdeel de paddenstoelen over de knolselderijsteaks. Verwarm 1 el olijfolie in de koekenpan waarin de paddenstoelen gebakken zijn en roerbak de zeekraal 2 minuten totdat deze iets zachter wordt.

  9. Serveer de knolselderijsteaks met de paddenstoelen op een schaal. Garneer met peterselie en zeekraal.

Plaats een reactie