Voorgerecht – vegetarisch – 2 personen
Ingrediënten
50 g wit van prei | 125 g ricotta |
50 g doperwten | 50 g feta |
2 eieren | Garnering: tuinkers en tomaatjes |
Benodigdheden
snijplank | handmixer met gardes |
mes | pannenlikker |
zeef of vergiet | soufflé vormpjes |
mengkom |
- Verwarm de oven op 180 °C.
Snijd de prei in ringen en was deze in een zeef.
Breng in eens steelpan een bodempje water aan de kook en kook de prei met 2 el water 8 minuten. Voeg de helft van de erwten toe en kook nog enkele minuten tot de erwten en de prei gaar zijn. Giet af. - Splits de eieren. Klop in een beslagkom de eidooiers los. Klop de ricotta erdoorheen. Verkruimel de feta en vermeng met het eidooiermengsel. Breng op smaak met zout en peper.
- Vet de soufflévormpjes in met boter of olie. Schep de helft van het eimengsel in een soufflébakje. Verdeel de helft van de erwten hierover.
- Pureer het erwten-preimengsel. Vermeng met het resterende eimengsel zodat het een mooie groene kleur krijgt.
- Klop de eiwitten stijf. Leg het erwtenmengsel op de eiwitten en vermeng luchtig m.b.v. een pannenlikker. Schep dit op het witte soufflémengsel in de soufflébakjes.
- Bak de soufflé’s 25 min. en garneer met tuinkers en tomaatjes.
Serveer meteen!