Preisoufflé met doperwten

Voorgerecht – vegetarisch – 2 personen

Ingrediënten

50 g wit van prei125 g ricotta
50 g doperwten50 g feta
2 eierenGarnering: tuinkers en tomaatjes

Benodigdheden

snijplankhandmixer met gardes
mespannenlikker
zeef of vergietsoufflé vormpjes
mengkom
  1. Verwarm de oven op 180 °C.
    Snijd de prei in ringen en was deze in een zeef.
    Breng in eens steelpan een bodempje water aan de kook en kook de prei met 2 el water 8 minuten. Voeg de helft van de erwten toe en kook nog enkele minuten tot de erwten en de prei gaar zijn. Giet af.

  2. Splits de eieren. Klop in een beslagkom de eidooiers los. Klop de ricotta erdoorheen. Verkruimel de feta en vermeng met het eidooiermengsel. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Vet de soufflévormpjes in met boter of olie. Schep de helft van het eimengsel in een soufflébakje. Verdeel de helft van de erwten hierover.

  4. Pureer het erwten-preimengsel. Vermeng met het resterende eimengsel zodat het een mooie groene kleur krijgt.

  5. Klop de eiwitten stijf. Leg het erwtenmengsel op de eiwitten en vermeng luchtig m.b.v. een pannenlikker.  Schep dit op het witte soufflémengsel in de soufflébakjes.

  6. Bak de soufflé’s 25 min. en garneer met tuinkers en tomaatjes.
    Serveer meteen!

Plaats een reactie