Boerenkooltaart

Hoofdgerecht – vegetarisch – 4 personen

Ingrediënten

7 plakjes deeg voor hartige taart1 teentje knoflook
2 el paneermeel250 g gesneden boerenkool
1 ui5 eieren
2 rode paprika’s200 ml kookroom
olijfolie75 g feta of geitenkaas

Benodigdheden

Springvorm 24 cm Ømengkom
snijplankgarde
mes 
  1. Verwarm de oven op 180 °C.
    Ontdooi de plakjes deeg voor hartige taart. Bekleed een ingevette springvorm met de deegplakjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met paneermeel.
  2. Pel en snipper de ui. Verwijder de steelaanzet van de paprika’s. Halveer de paprika’s en snijd ze in repen en vervolgens in blokjes.
  3. Verwarm 2 el olijfolie in een wok en bak de ui zachtjes uit. Voeg de paprikablokjes toe en pers de knoflook erboven uit. Roerbak enkele minuten. Voeg de boerenkool toe en roerbak tot de boerenkool geslonken is (± 5 minuten). Maak op smaak met zout en peper. Schep het boerenkoolmengsel in de vorm.
  4. Klop de eieren met de room in een kom. Schenk het room-ei mengsel over de boerenkool, maal er nog wat peper overheen.
  5. Verkruimel de feta of geitenkaas en leg deze op de boerenkool.
  6. Bak de taart 35 – 40 minuten in de oven.
Boerenkooltaart

Varieer met verschillende soorten kaas of uitgebakken spekblokjes of rookworst!

Plaats een reactie