Bij de koffie – 4 stuks – 30 minuten
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg | 1 eidooier |
2 appels | 1 el rietsuiker |
2 el kweepeergelei of jam | 2 el amandelschaafsel |
Benodigdheden voor 4 appelgalettes:
schilmes | kommetje |
bakplaat met bakpapier | kwastje |
- Laat het bladerdeeg ontdooien. verwarm de oven op 220 °C.
- Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
- Bestrijk de plakjes bladerdeeg met de kweepeergelei.
- Verdeel hierover de plakjes appel en vouw de plakjes bladerdeeg naar binnen.
- Roer de eidooier los in een kommetje en bestrijk hiermee het bladerdeeg. Bestrooi met rietsuiker en verdeel het amandelschaafsel over de appelschijfjes.
- Bak de galettes in 15 – 20 minuten goudbruin en gaar.