Bij de koffie – 10 stuks – 60 minuten
Een traktatie voor jonge ouders én voor de kraamvisite, deze variatie op de traditionele beschuit met muisjes. Doordat er muisjes meegebakken worden is het gebak lekker knapperig!
Ingrediënten
Voor de cakejes | Voor de topping |
200 g roomboter | 1/2 kuipje roomkaas |
200 g suiker | 2 el poedersuiker |
4 eieren | gemalen anijszaad |
200 g zelfrijzend bakmeel | roze en/of blauwe muisjes |
gemalen anijszaad | |
roze en/of blauwe muisjes |
Benodigdheden
mengkom | pannenlikker |
mixer met gardes | cupcake vorm |
zeef | papieren cupcake vormpjes |
- Roer de boter met behulp van een mixer met deeghaken glad en romig. Voeg de suiker toe en mix tot de suiker is opgelost.
- Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg een volgend ei pas toe nadat het vorige ei volledig is opgenomen.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel met 1 el gemalen anijszaad boven het boter-eimengsel en schep door het botermengsel met behulp van de pannenlikker. Zorg ervoor dat al het meel wordt opgenomen. spatel dan 2 el anijsmuisjes door het deeg.
- Verdeel het deeg met behulp van 2 lepels over de vormpjes. Vul de vormpjes tot ze bijna vol zijn.
- Zet de cupcake-vorm onder in de oven en verwarm de oven op 160 ℃ . Bak de cakejes in ± 25 minuten gaar en bruin. Controleer met een satéprikker of de cakejes gaar zijn. Komt de prikker er droog uit dan is de cake gaar. Zo niet? Dan nog enkele minuten langer in de oven laten staan.
- Haal de cakejes uit de oven en uit de vorm. Laat ze op een rooster uitdampen.
- Maak de topping: Mix de roomkaas met de poedersuiker en anijszaad tot een wit-romige crème. Bestrijk de cakejes hiermee en bestrooi met muisjes!
Voor een ideale traktatie voor kinderdagverblijf, crèche of school bak je de cakes in mini-muffin-vorm. Met dit recept bak je er zo’n 20 stuks. In een luchtdichte trommel kun je ze enkele dagen in de koelkast bewaren.