Vegetarisch – 45 minuten – 2 personen
De hoed van portabella is uitermate geschikt om te vullen. Een heel eenvoudig recept voor een bijzonder vegetarisch hoofdgerecht. De linzensalade geeft smaak en zorgt dat het gerecht goed vult. Bovendien zijn linzen ideaal om in huis te hebben. Zeker voor snelle gerechten zoals deze salade!
Ingredienten
Voor de gevulde portabella | Voor de linzensalade |
2 portabella’s | 400 g linzen uit stazak of blik |
1 sjalot, gesnipperd | 2 el olijfolie, koudgeperst |
1 bosuitje | 1 el citroensap |
2 el ricotta | 1 tl Franse mosterd |
gemalen chilipeper | 1 tl honing |
2 kleine eieren | 5 – 8 kerstomaatjes |
gemalen chilipeper | 5 – 8 radijsjes |
2 el gerapte kaas | 50 g veldsla |
Benodigdheden
ovenschaal die is ingevet | schilmes |
snijplank | mengkom |
schilmes |
Bereidingswijze voor gevulde portabella met linzensalade
- Verwarm de oven op 180 °C. Maak de portabella’s schoon met een stukje keukenpapier en snijd de steel eruit. Hol de portabella iets uit met een lepel.
- Snijd de worteltjes van het bosuitje en snijd het bosuitje in fijne ringetjes. Meng sjalot en bosui door de ricotta. Maak op smaak met zout en peper.
- Schep het ricottamengsel in de portabella. Breek boven iedere portabella een ei, maal hierboven wat chilipeper en bestrooi met geraspte kaas.
- Zet de portabella’s in een ovenschaal en zet 25 minuten in de oven tot het ie is gestold en de kaas gesmolten.
- Klop intussen een dressing van de olijfolie met citroensap, mosterd en honing. Laat de linzen in een zeef uitlekken.
- Snijd de kerstomaatjes in kwarten en de radijsjes in schijfjes.
- Vermeng de linzen, kerstomaatjes, radijsjes met de dressing en meng de veldsla er doorheen.
- Verdeel de salade over 2 borden en zet een portabella in het midden.
Eet smakelijk en mocht je vragen of opmerkingen hebben lees ik het graag hieronder!