Vis – 15 minuten – 2 personen
‘Zo gezond als een vis’ is een bekende uitspraak! Het is goed voor je gezondheid om ongeveer 1 keer per week vis te eten.
‘Eet vis wanneer het er is.’ Nog zo’n belangrijke uitspraak want ook vissoorten kennen seizoenen. Laat de vis met rust wanneer hij in de paaitijd zit. De vis is dan minder lekker. Maar veel belangrijker nog: in die periode zorgt de vis voor nageslacht en houdt daarmee het visbestand op peil.
Informatie over de seizoenen, kwaliteit en duurzaamheid van vis kun je vinden op de website van het Nederlands Visbureau.
Ingrediënten
1 kleine rode ui | geraspte citroenschil of 1/2 el fijngesneden ingemaakte citroenschil |
1 sneetje oud brood zonder korst | 2 el olijfolie |
25. g gemengde noten | 300 g kabeljauw |
1 el verse tijmblaadjes | kerstomaatjes aan een tak |
5 – 7 groene olijven zonder pit |
Benodigdheden
snijplank | mengkom |
schilmes | ovenschaal, ingevet |
staafmixer met hakmolen |
Bereidingswijze voor kabeljauw uit de oven
- Pel en snipper de rode ui zo fijn mogelijk.
- Verkruimel het sneetje brood en doe met de noten, tijmblaadjes en de olijven in de hakmolen. Maal met behulp van de staafmixer tot een glad mengsel.
- Doe het brood-notenmengsel in een kom en meng er met een vork 2 el olijfolie en de fijngehakte ui door.
- Dep de vis droog met keukenpapier en leg deze in een passende ovenschaal. Bestrijk met het brood-notenmengsel.
- Zet de vis 20 min. in de oven. Leg na 10 minuten de kerstomaatjes op de vis.
Het korstje van brood, noten en olijven heb ik gemaakt in de hakmolen van mijn Bamix® staafmixer. Dit gebruik ik vaak als kleine hoeveelheden noten of kruiden of een mengsel hiervan wil fijnmalen.