Een lekker fris voorgerecht boordevol vitamines. Serveer in plaats van een torentje als laagjes in een glas.
1 el olijfolie
1 rode grapefruit
150 g garnalen
honing
peper
2 el mayonaise
1 avocado
gemalen chilipeper
citroensap, vers geperst
veldsla om te garneren
Extra benodigdheden: serveerringen
1. Dep de garnalen droog en bestrooi met peper. Verhit de olijfolie in de wok en bak de garnalen tot ze roze en gaar zijn. Zet apart en laat afkoelen.
2. Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes. Besprenkel met citroensap om verkleuring tegen te gaan.
3. Schil de grapefruit dik, ook het wit. Halveer in de breedte en snijd 2 dunne plakken eraf. Zet deze apart.
Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen uit en vang het sap op. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
4. Roer de mayonaise met het grapefruitsap tot een sausje. Maak op smaak met gemalen chilipeper.
5. Verhit de grillpan. Bestrijk de grapefruitplak met honing en grill ze kort. Snijd doormidden en zet apart.
6. Zet een serveerring op een bord. Verdeel de avocadoblokjes over de bodem. Druk zachtjes aan. Verdeel de grapefruitstukjes hier overheen en dek af met de garnalen. Schep wat saus over de garnalen.
7. Garneer met de rest van de mayonaise, veldsla en de gegrilde grapefruit.