Bietenwrap met bonenstoof en guacamole

Vegetarisch – 20 minuten – 2 personen

Dit gerecht is ideaal voor een makkelijke doordeweekse, vegetarische maaltijd. De basis van dit gerecht bestaat uit groentenwraps, maar voel je vrij om te variëren met verschillende soorten bonen zoals bruine-, kidney- en zwarte bonen en kies groenten uit het seizoen.

Ik hoor graag in de reacties wat jullie van het recept vinden! Eet smakelijk!

Ingrediënten

1 avocado.Olie om te bakken
citroensapcayennepeper
1 el zure room of crème fraicheGedroogde oregano
1 ui2 plakken verse ananas of 1 blikje ananas op eigen sap ( 230 g)
1 pot bruine bonen ( 370 ml)2 (bieten of wortel) wraps
1 dunne prei1 lente ui
1 rode paprika 

Benodigdheden

snijplanklepel
meswok of braadpan

Bereidingswijze voor bietenwrap met bonenstoof en guacomole

  1. Halveer de avocado en wip de pit er met behulp van een lepel uit. Schep het vruchtvlees in een schaal. Bedruppel met citroensap. Schep de zure room of crème fraiche erdoor en maak op smaak met citroensap, zout en peper.
  2. Pel en snipper de ui. Laat de bonen in een zeef uitlekken.
  3. Snijd de worteltjes van de prei en snijd de prei in dunne ringen. Was goed, m.b.v. een zeef onder stromend water. Laat uitlekken.
  4. Was de paprika, halveer, verwijder de zaadlijsten en de pitjes en snijd de paprika’s in reepjes en vervolgens in blokjes.
  5. Verwarm 1 el olie in een wok en bak de ui. Voeg na enkele minuten de prei en paprika toe en roerbak ± 5 min. Voeg een klein mespuntje cayennepeper en 1 tl gedroogde oregano toe. Maak op smaak met zout. Voeg evt. wat water of het sap van de ananas toe. Roerbak tot de groenten gaar zijn.
  6. Schep de bonen en ananas door de groenten.
  7. Was de lente ui en snijd in smalle ringetjes.
  8. Verwarm de wraps volgens gebruiksaanwijzing. Schep de bonenstoof erop en garneer met lente –ui. Serveer met guacolole.

Lekker snel: Gebruik als groenten voorgesneden roerbakgroenten.

Bietenwrap met bonenstoof en guacamole
Bietenwrap met bonenstoof en guacamole

De smaakmakers van dit gerecht zijn cayennepeper en gedroogde oregano. Kijk uit met het toevoegen van cayennepeper, vervang het evt. door chilipoeder. Deze zijn beiden heel pittig. proef dus op tijd!

Wraps met groenten geven een bijzonder kleureffect en een lichte bieten- of wortelsmaak. Maar de hoeveelheid extra groenten die je hierdoor extra eet is minimaal. Groenten wraps bevatten wel meer toevoegingen dan gewone wraps.

Geniet van dit heerlijke gerecht! Mocht je vragen of opmerkingen hebben, laat dan gerust een reactie achter hieronder!

Plaats een reactie