Pastagerecht – 15 minuten – 2 personen
Snel, lekker en gezond! Verse pasta met stukjes in romige saus gegaarde zalm en knapperige, zilte zeekraal, groente uit de zee. Op ondergelopen kwelders groeit deze zilte groente. Spoel voor gebruik kort af zodat er geen voedingsstoffen verloren gaan.
Ingrediënten
1 el olijfolie | 150 – 200 g zalmfilet |
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd | 150 g tagliatelle (koelvers) |
1 teen knoflook | Citroen rasp en -sap |
1 dl witte wijn | Zout, (chili)peper |
1 dl (kook)room | dille |
100 g zeekraal, kort afgespoeld onder de kraan |
Benodigdheden
snijplank | zeef |
schilmes | grote braadpan of wok |
rasp | grote lepel of spatel |
Bereiding voor tagliatelle met zalm en zeekraal
- Verwarm de olijfolie in de wok. Fruit het sjalotje zacht en pers de knoflook erboven uit. Blus met witte wijn en laat op hoog vuur inkoken tot de wijn bijna is verdampt. Voeg de room toe en breng aan de kook. Leg de zalm in de room en laat deze zachtjes garen.
- Verwarm intussen 1 el olijfolie in een koekenpan of wok en roerbak de zeekraal 1 à 2 min.
- Breng in een kookpan water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing gaar. Giet af, vang wat van het kookwater op.
- Meng de zalm met saus en de zeekraal door de tagliatelle. Roer eventueel nog wat kookvocht door de pasta.
- Breng op smaak met zout, peper, citroenrasp en –sap. Garneer met dille.
Zeekraal ligt in de supermarkt vaak in het koelvak bij de vis of bij de groente. en vanzelfsprekend ook bij de visspeciaalzaak verkrijgbaar.