Quinoa met geroosterde groenten

Vegetarisch – 45 minuten – 2 personen

Dit heerlijke vegetarische gerecht kan worden gemaakt met alle soorten groenten. Hoe harder de groente hoe langer je ze roostert in de oven. De spinazieblaadjes zorgen voor een frisse bite. Quinoa is geen graan maar een zaad. Het is eiwitrijk en heeft een hoge voedingswaarde. oorspronkelijk komt het uit Zuid Amerika maar tegenwoordig wordt het ook in Nederland geteeld.

quinoa geroosterde groenten

Ingrediënten

Voor de quinoa:Voor de groenten:
100 g quinoa100 g wortel
zout½ rode paprika
 1 el olijfolie100 g broccoli
½ el rode wijnazijn50 g sperziebonen
Blaadjes van 1 takje tijm40 g spinazie

Benodigdheden

bakplaatsnijplank
panmes

Bereidingswijze van quinoa met geroosterde groenten

  1. Schrap de wortel en snijd in plakjes. Snijd de paprika in repen. Verdeel de broccoli in roosjes. Maak de sperziebonen schoon.
  2. Breng in een pan water met zout aan de kook. Kook de sperziebonen 10 min. Giet af en spoel de sperziebonen koud.
  3. Verwarm de oven op 180 ° Leg de wortel en de paprika op een bakplaat met bakpapier en besprenkel de groente met olijfolie. Rooster 15 min. in de oven.
  4. Doe de sperziebonen en de broccoli in een kom en besprenkel deze ook met olijfolie. Schep de sperziebonen en de roosjes broccoli door de wortel en paprika en rooster nog eens 10 – 15 min.
  5. Kook de quinoa volgens gebruiksaanwijzing gaar. Giet af en zet apart.
  6. Klop 2 el olijfolie met 1 el rode wijnazijn en de tijmblaadjes tot een vinaigrette. Maak op smaak met zout en peper. Schep dit met de geroosterde groenten door de warme quinoa. Schep op het laatst de spinazie erdoor.

Dit hoofdgerecht is ook heerlijk met gekruide vegetarische reepjes, geitenkaas of verkruimelde feta maar ook met een stukje vlees of vis, voor de niet-vegetariërs . Geniet ervan!

culinair met het seizoen

Plaats een reactie